Eesti Elektroonikatööstuse Liidu liige Incap Electronics Estonia AS valiti EASi ja KredExi ühendasutuse ning Eesti Tööandjate Keskliidu poolt korraldatud “Ettevõtluse auhindade” konkursil aasta välisinvestoriks 2022. Ettevõtluse auhind on kõrgeim riiklik tunnustus ettevõtetele.

Incap Electronics Estonia tegevjuht Greg Grace märkis, et ettevõte hindab tunnustust kõrgelt. “Meil on au saada selline auhind ja täname konkursi žüriid. Vaatamata keerulisele globaalsele ärikeskkonnale ja väljakutsetele tarneahelates, oleme saavutanud häid tulemusi ja uuendame oma tootmisüksusi, et vastata kasvavale turunõudlusele. Soovin tänada meie koostööpartnereid ja Incap Eesti imelist meeskonda, kelleta me poleks edu saavutanud,” lisas ta.

Konkursi žürii esimehe ning EASi ja KredExi ühendasutuse juhi Lauri Lugna sõnul tõi Incapile välisinvestori kategooria võidu muuhulgas see, et ettevõtte näol on tegu kogu sektori eestvedaja ja -kõnelejaga. „Välisinvesteeringuid on tehtud läbi aastate ning pidevalt on panustatud ka talentide järelkasvu, piirkonna arengusse ning kolmikpöördesse,“ kinnitas Lugna.

EAS-i nõukogu esimees Kristi Tiivas lisas: „See ettevõte vaatab selgelt tulevikku, aga õige pea ka Kuule. Nende prioriteet on rohetehnoloogiasse panustamine, näiteks on neil oma roll nii kergliikurite kui ka päikeseautode tootmises. Kõige selle juures panustavad nad olulisel määral nii kohalikku kogukonda kui ka võimekate spetsialistide järelkasvu.”

EASi ja KredExi ühendasutuse ning Eesti Tööandjate Keskliidu korraldatav Eesti pikima ajalooga ettevõtluskonkurss toimus tänavu 27. korda. Võitjad selgitati koostöös valdkonna ekspertidega, kes hindavad nii ettevõtete majandusnäitajaid, suuremaid saavutusi kui ka panust ühiskonna arengusse. Kandideerimine toimus tänavu kahes etapis. Esimeses etapis oli ettevõttel kandideerimiseks vaja täita majandusandmeid kajastavad väljad ning tuua vabas vormis välja peamised argumendid, miks ta peaks olema kategooria võitja. Esimese etapi järgselt koostati TOP 10 pingerida, kellega lepiti kokku külastused, kus täpsustati ettevõtte saavutusi vastavalt statuudile. Selle alusel selgitati välja kategooria kolm nominenti, kes esitati kategooria võitja väljavalimiseks konkursi „Ettevõtluse auhind 2022” žüriile. Rohkem infot konkursi kohta leiad siit.